O zaletach octu, jako środka czyszcząco-dezynfakującego nie będę przypominac. Jednak jakiś czas temu przeczytałam, że świetnie sprawdza się ocet połączony ze skórką pomarańczową.
Skórkę pomarańczową wkładamy do słoika i zalewamy octem. Zakręcamy słoik i czekamy ok. 2 tygodni. Mikstura jest gotowa. Używamy tak jak ocet. Ma jednak pewną zaletę: nie śmierdzi tak bardzo octem, za to bardziej pomarańczą. Tak wydląda to moje cudo
Już było używane,, dlatego tak mało jest w środku płynu.
Mikstura ta świetnie sprawdza sie do czyszczenia lodówki i łazienki. Do dezynfekcji wszekliego rodzaju blatów i powierzchni użytkowych (wycierałam kurze szmatką zamoczoną w płynie - meble zyskały ładny zapach), do mycia okien i podłóg.
W sumie nadaje się do wszystkiego, co trzeba umyc i zdezynfekowac.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz